Skip to content
OrebroHLR_logo

Örebro HLR AB erbjuder utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) och första hjälpen samt är återförsäljare av hjärtstartare.

Utbildningar i HLR och Första Hjälpen

Om Örebro HLR

Örebro HLR AB specialiserar sig på att erbjuda utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) och första hjälpen, och fungerar dessutom som återförsäljare av hjärtstartare. Företaget koncentrerar sig främst på att erbjuda utbildningar i Örebro, Lindesberg, Nora, Karlskoga, Kumla och Hallsberg. Därtill har vi även kapaciteten att arrangera utbildningar på andra platser.

För oss är det av yttersta vikt att våra utbildningar är strukturerade på ett pedagogiskt och tydligt sätt. I detta avseende kombinerar vi erfarenheter med teoretisk och praktisk information samt övningar. Dessutom är det vårt mål att deltagarna ska lära sig att agera korrekt i akuta situationer och förstå varför detta är så viktigt.

Örebro HLR grundades 2016 av Lina Rundqvist Troéng, en person med ett djupt engagemang. Hon ställde sig frågan: “Hur många kan faktiskt rädda livet på någon i sin närhet?” Denna fråga blev relevant för henne personligen när hon för sju år sedan räddade livet på sin egen son.

Lina, som har en gedigen bakgrund som sjuksköterska, bland annat inom ambulanssjukvården, känner ett starkt kall att dela med sig av sina kunskaper. Hennes mål är att utrusta så många människor som möjligt med färdigheterna att rädda liv och ge nytt liv.

Utbildningar i HLR och Första Hjälpen

Örebro HLR
Örebro HLR
Örebro HLR

Kontakta oss gärna så skapar vi tillsammans en utbildning som passar er verksamhet och era behov.  

Hjärtstartare

Vid hjärtstopp är snabb behandling i form av hjärt-lungräddning avgörande, men denna behandling startar dock sällan hjärtat på egen hand. Vid ett hjärtstopp är nämligen den elektriska aktiviteten i hjärtat ur balans. De elektriska impulser som finns i hjärtat är ineffektiva och resulterar inte i någon blodcirkulation eller puls. Därför, för att hjärtat ska återfå sin normala elektriska aktivitet och därmed kunna cirkulera blodet effektivt, krävs en hjärtstartare.

Följaktligen är hjärtstartaren en helt avgörande del i behandlingen av ett hjärtstopp. Örebro HLR fokuserar på att tillhandahålla endast kända och väl beprövade hjärtstartare.

För prisuppgift eller frågor är ni välkomna att höra av er till: info@orebrohlr.se

Örebro HLR
BFHS_2019
HLF_2019

Samarbetspartners och Kunder

En otroligt bra utbildning som genomfördes på ett ytterst professionellt sätt. Vi kan varmt rekommendera Örebro HLR till både företag och privatpersoner.

Richard Grönberg, ECDESIGN Sweden AB

Zinkgruvans medarbetare och entreprenörer som genomgått HLR-utbildningen gav mycket positiv feedback i utvärderingarna.

Per-Åke Persson, Zinkgruvan Mining AB

Jag gick HLR juni i år och det var den bästa jag gått. Lina som utbildade är för det första otroligt kunnig inom sitt område, väldigt pedagogisk, hon varvade teori med praktik på ett givande sätt. Hon fick hela gruppen engagerad. Mycket skratt men även allvar. jag rekommenderar Lina och hennes utbildningar varmt!

Camilla Salo, Nanny Belle AB

Tack Lina för en livsviktig och lärorik dag med HLR. Med ditt kunniga och professionella sätt förmedlar Du viktig kunskap med en genuin passion och på ett personligt sätt som träffade mig rakt i hjärtat. Det var min viktigaste och bästa förmiddag på oerhört länge. Tack och bock.

Urban Appelquist, Poolia AB

Jag kan varmt rekommendera Örebro HLR för att utbilda din personalgrupp i HLR. Väldigt proffsigt, lärorikt, bra upplagt och kul! Hon är varm som person och får dom runtomkring att trivas och vara bekväma i situationen. Det är en bra ”livförsäkring” som alla borde investera i! Tänk att vid något tillfälle kunna rädda någon annans liv! 

Suzanne Karlsson, VD Wärna Mellan Sverige

Gick en 4h utbildning hos Örebro HLR, och det var en av de mest värdefulla kunskaper som är ovärderliga. Med sin bakgrund förmedlar Lina med sån passion, kunskap och tydlighet på ett så proffsigt sätt att man tar till sig allt. Super duktig och jag rekommenderar varmt Örebro HLR för er som funderar på att gå en kurs i HLR.

Matteus Slivo, Kaffemästaren Örebro

Vanliga Frågor